VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noua Metodologie de desfășurare a examenului auto, a intrat în vigoare

De astăzi a intrat în vigoare noua Metodologie de desfășurare a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, timpul minim rezervat pentru desfășurarea probei practice a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la categoriile B şi BE timpul minim rezervat desfăşurării probei practice este de 25 minute. Suplimentar la acest timp, candidații vor efectua manevrele speciale de conducere pe traseu.

Totodată, la categoriile C, CE, D şi subcategoriile C1, C1E, D1, DE timpul minim rezervat desfăşurării probei practice este de 45 minute, care, la fel, nu include timpul exercitării de către candidat în siguranţă a manevrelor speciale de conducere, pe traseu.

Agenția Servicii Publice (ASP), menționează că manevrele speciale pe care candidații le vor efectua suplimentar la proba practica de pe traseu sunt următoarele: menținerea benzii  la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m; întoarcerea vehiculul în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi (1 tentativă din 3 mișcări); încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare, la intrare sau la ieșire (paralel, oblic sau în unghi drept, prin  mers înainte sau înapoi, pe teren plat, 1 tentativă);

De asemenea, a fost reglementată și procedura de contestare a probelor de examen. Persoanele care nu sunt de acord cu rezultatele examenului la proba teoretică sau la proba practică, în termen de trei zile lucrătoare, pot depune contestații.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.