VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Norvegia își deschide ambasadă la Chișinău: un semnal clar al sprijinului nostru într-un moment crucial pentru Moldova

Norvegia își întărește prezența în Republica Moldova prin deschiderea unei ambasade, informează Ministerului Afacerilor Externe de la Oslo.

Potrivit Ministerului de Externe al Norvegiei, situația de securitate din Europa rezultă că autoritățile de la Oslo „trebuie să-și reorienteze atenția și să-și reorganizeze resursele”.

„În ultimul an, am trimis alți diplomați norvegieni la Kiev, București și Vilnius, printre alte locuri. Acum, pentru prima dată, deschidem o misiune diplomatică a Norvegiei în Moldova”, a declarat ministrul norvegian al Afacerilor Externe, Espen Barth Eide.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, Moldova este afectată și de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei are, de asemenea, un impact acut asupra Moldovei, care a primit un număr mare de refugiați ucraineni. Norvegia și-a sporit semnificativ sprijinul pentru Moldova de la începutul războiului în 2022. Moldova va continua să primească sprijin substanțial din partea Norvegiei și în 2024, inclusiv în cadrul Programului de sprijin pentru Ucraina. Noul birou al ambasadei de la Chișinău va asigura o urmărire eficientă a acestui sprijin”, se arată în comunicat.

„Înființarea unui birou de ambasadă transmite un semnal clar al sprijinului nostru în acest moment crucial pentru Moldova și Europa. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei amenință securitatea întregii Europe. Nu există semne care să sugereze că războiul se va termina în curând. Atât Ucraina, cât și Moldova vor avea nevoie de ajutorul nostru în anii următori’, a declarat ministrul de externe norvegian.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.