VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noile modificări la Legea privind controlul tutunului, supuse consultărilor publice

Parlamentul urmează să supună votului noile modificări la Legea privind controlul tutunului, după ce astăzi, 27 decembrie, Comisia protecție socială, sănătate și familie, împreună cu reprezentanții altor instituții vizate, a venit cu propuneri pentru modificarea unor acte normative.

S-a propus amendarea tuturor persoanelor care fabrică timbre de accize false, indiferent dacă acest lucru are loc cu sau fără scopul plasării pe piață, scrie IPN. O altă propunere este ca documentul să prevadă termeni exacți, respectiv să fie expres menționată esența noțiunilor: introducerea mărfurilor, importurilor mărfurilor și plasarea mărfurilor pe piață.

În comisie s-a discutat și despre distrugerea produselor de tutun care nu conțin avertismente de sănătate. Chiar dacă acest lucru ar prejudicia bugetul de stat prin întoarcerea accizelor, propunerea a fost acceptată și va fi propusă plenului. Președintele comisiei de profil, deputatul Dan Perciun, a declarat că din anul 2025 vor fi interzise aromele produselor de tutun în Republica Moldova, întrucât acestea stârnesc popularitatea fumatului.

Documentul urmează să fie aprobat de către legislativ fie la ședința de joi, fie la una dintre primele ședințe plenare care vor avea loc la începutul anului 2023.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.