VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi standarde pentru performanța energetică a imobilelor

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind performanța energetică a clădirilor prin care se introduc standarde de eficiență energetică și noi proceduri de monitorizare a construcției în cazul imobilelor noi. Eficientizarea clădirilor este una dintre cele 20 de acțiuni prioritare ale Guvernului, anunțate de premierul Dorin Recean.

Documentul, elaborat în cadrul unui proiect USAID, își propune să reglementeze mecanismul de inspecţie a sistemelor de încălzire și a sistemelor de ventilare și condiționare de către evaluatorii energetici. Acești specialiști vor oferi consultanță în domeniu, fiind calificați și înregistrați la Agenția pentru Eficiență Energetică.

Un alt aspect important al proiectului aprobat se referă la obligativitatea amenajării infrastructurii necesare pentru reîncărcarea vehiculelor electrice în clădirile nerezidențiale și în preajma blocurilor.

Prin această inițiativă legislativă, Guvernul reiterează interesul sporit al statului pentru reducerea consumului final de energie, în situația în care clădirile reprezintă cel mai mare consumator de energie, circa 50% din consumul total.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.