VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi restricții internaționale pentru Marina Tauber. Deputata, inclusă în lista de sancțiuni a SUA

Statele Unite anunță sancțiuni împotriva deputatei Marina Tauber pentru faptul că parlamentara l-a sprijinit pe fugarul penal Ilan Șor în acțiunile sale de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Moscovei.

„Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi. Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, se arată în mesajul ambasadorului SUA, Kent Logsdon, publicat pe pagina Ambasadei SUA.  

La scrut timp după anunțul Ambasadei SUA, și premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la includerea deputatului Marina Tauber în lista de sacțiuni a SUA.

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri. Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a spus premierul Dorin Recean.

Cu o replică la anunțul ambasadorului SUA în Moldova a venit și Marina Tauber pe rețelele sociale, care l-a acuzat pe diplomat de ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova și a cerut ca ambasadorul să fie declarat persona non grata.

„Numai cetățenii moldoveni vor decide cum și ce trebuie să facem. Decizia de astăzi – o ingerință directă a SUA în afacerile interne ale Moldovei. Fac apel la întreaga opoziție moldovenească să-l recunoască pe ambasadorul SUA persona non grata în țara noastră. Orice întâlniri, la orice nivel, cu acest om favorizează actuala guvernare. Este timpul să demonstrăm că nu suntem robi”, a scris Marina Tauber.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.