VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi granturi europene pentru satele din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România

Comisia Europeană va oferi granturi de 77 de mil. pentru localitățile din zonele de frontieră dintre România și Republica Moldova, care vor putea realiza proiecte sociale și de mediu. Comisia parlamentară pentru Economie a trimis plenului legislativului ratificarea acordului, care prevede aceste investiții, semnat dintre Moldova, Comisia Europeană și România.  

”Programul Interreg 2021-2027 are drept scop îmbunătățirea nivelului de trai a cetățenilor din zonele transfrontaliere din Republica Moldova și România, prin investiții în infrastructură, studii, schimburi de experiență etc. În baza granturilor oferite de Comisia Europeană vor fi finanțate următoarele priorități: comunități verzi, dezvoltare socială și cooperare în zona transfrontalieră”, se arată într-un comunicat al legislativului.

În cadrul programului, fiecare localitate urmează să contribuie cu 10% din asistența tehnică. Acordul de finanțare a fost semnat în luna august a acestui an.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.