VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi decizii aprobate de CSE: SA Termoelectrica va putea cumpăra, în regim de urgență, păcură

Pe perioada stării de urgență, SA Termoelectrica va putea cumpăra în regim de urgență păcură pentru a asigura rezerva minimă în cantitate de 20 de mii de tone. Potrivit deciziei adoptate de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), se va permite importul de rumeguș, a deșeurilor și a resturilor de lemn neaglomerate, utilizate ca materie primă la fabricarea biocombustibililor solizi (pelete, brichete).

Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Conform deciziei CSE, pe perioada stării de urgență se va permite prestarea serviciilor de transport rutier a lemnelor pentru foc, în baza actelor de proveniență, fără obligativitatea notificării şi înregistrării prealabile și deținerii actelor permisive din domeniul transportului rutier.

Astfel, Operatorul Terminalului de Mărfuri în Vrac, din cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești, va acorda prioritate la prestarea serviciilor portuare pentru cărbunele destinat importului definitiv pe teritoriul R. Moldova.

Pentru aceasta, importatorii vor depune o solicitare în formă scrisă cu cel puțin 48 de ore înainte, către administrația terminalului, indicând cantitățile exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în Republica Moldova”, menționează viceprim-ministrul Spînu într-o postare pe Facebook.

Citiți și: VIDEO/ Interviu cu Igor Grosu, președintele Parlamentului: „Gaz o să avem, lumină o să avem, lemne o să avem, păcură o să avem. România o să vină și o să ne ajute”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.