VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi cazuri de rujeolă în Capitală

Autoritățile municipale anunță 17 cazuri noi de rujeolă la același centru de plasament pentru refugiați din municipiul Chișinău. Informația a fost anunțată la ședința Primăriei Chișinău. 

„Din cele 22 de cazuri suspecte, doar 17 au fost confirmate, patru au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect. Totodată, există trei cazuri sporadice cu infectare de rujeolă în capitală și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele și nu prezintă nici un risc de desfășurare a unui nou focar”, a declarat Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Medicală.

Vladimir Bolocan a atenționat că, în ultima perioadă, crește alarmant numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, ceea ce reprezintă 50% din totalul de îmbolnăviri din primul trimestru.

„Dacă din ianuarie până în martie au fost în total au fost raportate doar 35 de cazuri de rotavirus, atunci în prima jumătate a lunii aprilie avem deja peste 18 cazuri și vreau să vă spun că doar patru cazuri sunt în rândul copiilor care au fost vaccinați cu o doză”, a declarat funcționarul.

Șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală a îndemnat părinții să-și imunizeze copiii, menționând că vaccinul de rotavirus se administrează în primele șase luni de viață, este unul sigur și nu are contraindicații.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.