VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi bucăți de dronă au fost găsite pe la Etulia. Sunt rămășițele, cel mai probabil, ale dronelor căzute în zonă acum două luni

Noi bucăți de drone au fost găsite pe câmpurile din Etulia, în sudul Republicii Moldova, localitate aflată în apropierea porturilor Giurgiulești și Reni și la câteva zeci de kilometri de cele din Ismail și Chilia.

Fragmentele au fost depistate la aproximativ la 500 metri de frontiera moldo-ucrainenă.

„Autoritățile competente au venit imediat la fața locului, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat. În prezent, resturile de dronă sunt analizate de specialiști care nu au constatat deocamdată riscuri. Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă”, transmite printr-un comunicat Poliția de Frontieră.

Poliția de Frontieră a anunțat că bucățile de dronă identificate aveau inscripția de „Gheran-2”. Anterior, acest cod era folosit uzual pentru un tip de drone Shahed, ulterior, Kremlinul l-a oficializat și a început propria producție cu marca „Gheran-2”. Amintim, mai multe rămășițe ale dronelor rusești au fost găsite pe terenurile agricole din Etulia la începutul lunii februarie, în urma unui atac dur comis de forțele ruse în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra porturilor dunărene din Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.