VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nicu Popescu și Anatolie Nosatîi, întrevedere la Paris cu ministrul forțelor armate al Franței: Subiectele abordate

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, și ministrul apărării Anatolie Nosatîi, aflați într-o vizită oficială la Paris, au avut o întrevedere cu Sébastien Lecornu, ministrul forțelor armate al Franței.

În cadrul discuției, oficialii au discutat despre modalitățile de amplificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Am apreciat înalt asistența oferită prin Facilitatea Europeană pentru Pace pentru consolidarea capacităților medicale și ale geniștilor Armatei Naționale și suportul anunțat în șase domenii de interes – logistică de apărare militară, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană și comunicații tactice.

Am efectuat un un schimb de opinii cu privire la provocările actuale de securitate regională generate de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințările hibride generate de acesta. Am convenit să amplificăm dialogul între specialiștii ministerelor apărării ale ambelor state pentru a continua bunele discuții și a fortifica parteneriatul bilateral”, a scris Popescu, după întrevedere.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.