VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu la New York: „Ne aflăm într-o etapă crucială în călătoria noastră către o Europă mai unită și mai prosperă”

Ne aflăm într-o etapă crucială în călătoria noastră către o Europă mai unită și mai prosperă, a declarat Vicepremierul Nicu Popescu în cadrul unui eveniment organizat de USAID la New York. 

„Sunt profund recunoscător pentru toți cei care susțin această misiune. Continuăm să colaborăm pentru a realiza progrese tangibile și pentru a construi un viitor mai bun pentru concetățenii noștri”, a menționat Popescu la evenimentul cu tema: „Lupta împotriva corupției și oportunitatea de a accelera integrarea europeană a Ucrainei și Moldovei”.

Ministrul Nicu Popescu a punctat progresele semnificative pe care Republica Moldova le-a realizat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, inclusiv pentru combaterea corupției și fortificării statului de drept. De asemenea, oficialul moldovean a subliniat importanța sprijinului comunității internaționale în ceea ce privește obiectivul nostru ferm de a adera la Uniunea Europeană.

Potrivit MAEIE, în marja Adunării Generale a ONU, șeful diplomației țării noastre a avut o întrevedere cu Helga Maria Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Oficialii au discutat aspecte importante legate de securitatea regională, având în vedere contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. De asemenea, a fost pus în vedere stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și progresele înregistrate în parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană.

De asemenea, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, alături de Președinta Maia Sandu au avut o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite, USAID. Discuția s-a axat pe progresele înregistrate de Moldova, reforma sistemului judiciar și măsurile pe care le întreprindem pentru a revigora economia țării.

Ministrul Nicu Popescu a avut o discuție constructivă cu Elina Valtonen, ministra afacerilor externe a Republicii Finlanda, în cadrul Adunării Generale a ONU. Oficialul moldovean a exprimat recunoștința pentru angajamentul ferm al Finlandei în susținerea parcursului european al Republicii Moldova și a subliniat importanța sprijinului continuu în această direcție.

Vicepremierul Nicu Popescu a prezidat reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene (ICE), în contextul în care Republica Moldova deține președinția ICE.

„Am punctat că aderarea la UE a statelor candidate din cadrul ICE este prioritatea de bază a președinției Republicii Moldova. Aderarea noilor state la UE va aduce beneficii atât pentru cetățenii statelor membre ale ICE, cât și pentru întreaga regiune. De asemenea, discuțiile au evidențiat necesitatea întrunirilor în acest format regional și importanța dialogului multilateral constant, în special, în contextul geopolitic actual.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.