VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu, după vizita la Paris: Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde al Republicii Moldova

„Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde al Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după vizita la Paris.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicu Popescu menționează că a avut întrevederi cu Catherine Colonna, Ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, și Laurence Boone, Secretara de Stat pentru Afaceri Europene.

Am discutat despre progresele Republicii Moldova care au condus la recomandarea Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor cu țara noastră. Le-am mulțumit pentru sprijinul lor continuu în parcursul nostru către aderarea la Uniunea Europeană și am abordat subiecte din agenda bilaterală, inclusiv recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere și semnarea unui acord de protecție socială. Am subliniat, de asemenea, importanța ratificării rapide a acordului moldo-francez pentru evitarea dublei impuneri fiscale”, a scris Popescu.

Totodată, ministrul s-a întâlnit și cu ministrul Apărării din Franța, Sebastian Lecornu, și consilierii săi.

Am exprimat aprecierea noastră pentru sprijinul francez în procesul de reformare a armatei naționale a Republicii Moldova și în gestionarea amenințărilor de securitate. Le-am mulțumit pentru livrarea primului lot de asistență în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și am discutat despre pregătirile pentru semnarea unui acord de cooperare între Franța și Republica Moldova în domeniul apărării”, a conchis Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.