VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu, după decizia Consiliului European: Este începutul drumului nostru către statutul de membru UE cu drepturi depline

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu o reacție, după ce astăzi, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful MAEIE subliniază că „decizia Consiliului European reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene”.

Felicitări, Moldova! Astăzi, sărbătorim un moment deosebit în istoria Republicii Moldova. După o perioadă importantă în care am implementat cu succes recomandările Uniunii Europene, statele membre ale Uniunii au emis un vot pozitiv pentru deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră. Decizia de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene.

În ultimii ani, am colaborat strâns cu toate instituțiile statului pentru a implementa reforme esențiale. Realizarea a 94% din recomandările Comisiei Europene este o dovadă clară a determinării noastre de a face schimbări concrete și de a aduce Republica Moldova la standardele europene. Suntem pe drumul corect și suntem hotărâți să continuăm această transformare”, a scris Nicu Popescu.

Totodată, ministrul a menționat că decizia Consiliul European „reprezintă începutul drumului nostru către statutul de membru UE cu drepturi depline”.

Ne așteaptă negocieri importante și reforme continue, dar suntem hotărâți să mergem pe acest drum, pentru că știm că aderarea la UE reprezintă calea noastră către prosperitate, stabilitate și securitate. Începem această etapă având o bază solidă, evidențiată de un ritm dinamic de progrese, inclusiv în cele 35 de capitole de aderare, dintre care 9 înregistrează progrese substanțiale. Felicitări nouă tuturor, cu această importantă decizie, care deschide, ireversibil calea către marea familie a Uniunii Europene – un spațiu al păcii, securității și democrației”, a conchis Nicu Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.