VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

NATO își crește prezența în România din 2025. Franța va trimite încă 3.000 de soldați la baza din Brașov

Grupul de luptă al NATO din România din județul Brașov va fi ridicat la nivel de brigadă din anul 2025, când va avea în componență aproximativ 4.000 de militari. Despre acest lucru generalul francez Loïc Girard, cel mai înalt reprezentant militar francez în România și șeful grupului de luptă, citat de presa română.

În prezent, din grupul de luptă de la baza din Brașov fac parte peste 1.000 de militari. Alți 3.000 de militari NATO urmează să fie trimiși în România, majoritatea francezi. Pe lângă militari, Franța va aduce în România și alte 37 de tancuri Leclerc și obuziere Caezar, precum și noi echipamente de artilerie, a mai spus generalul francez Loïc Girard.

În prezent, România are la baza militară din Brașov 13 tancuri franceze Leclerc, care au fost dislocate în ultimii doi ani, precum și sute de mașini blindate și lansatoare de rachete. Grupul de Luptă al NATO din România a fost înființat imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022. Grupul de luptă se află la Cincu și este condus de Franța, notează Europa Liberă. Acesta este unul dintre cele opt create de NATO după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea, în 2014. În Grupul de Luptă al NATO din România se află militari din Franța, Macedonia de Nord, Belgia, Luxemburg, Polonia, Portugalia și Statele Unite. La summitul NATO de la Madrid, din 2022, președintele american Joe Biden a anunțat că Grupul de Luptă al NATO din România poate atinge nivelul de brigadă, însă momentul extinderii structurii nu a fost anunțat până acum.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.