VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Natalia Gavrilița, vizită la o școală din Fălești: Muncim pentru ca elevii să aleagă să învețe aici, în Republica Moldova

„Muncim pentru ca elevii și studenții să aleagă să învețe aici, în Republica Moldova”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei vizite a gimnaziul din satul Izvoare, raionul Fălești.

Șefa Executivului a adus elevilor o donație de cărți, tablete, laptopuri și câteva sute de cărți, care vor ajunge pe rafturile bibliotecii din instituția educațională.

Cărțile au fost colectate în cadrul Campaniei „Biblioteca de sub brad”, lansată de Guvern.

„Să știți că am văzut un mare interes din partea instituțiilor publice și private, a cetățenilor, a demnitarilor de stat de a contribui la această campanie, pentru ca să cultivăm împreună dragostea pentru carte a tinerii generații”, a punctat prim-ministra.

Șefa Executivului a discutat cu profesorii și efectivul primăriei despre necesitățile și impedimentele pe care le întâmpină angajații Gimnaziului. Una dintre problemele menționate este deficitul resurselor financiare pe care îl resimt instituțiile ce funcționează în regim de autogestiune financiar-economică. În acest context, Natalia Gavrilița a opinat că Guvernul va continua măsurile de reformare și consolidare a sistemului de învățământ la toate nivelurile.

„Cunoașteți că în acest an am majorat cu 1300 de lei salariile tuturor bugetarilor, inclusiv ale cadrelor didactice. Am identificat resurse și am mobilizat partenerii externi pentru ca să oferim această creștere și instituțiilor care se află la autofinanțare. Am lansat o amplă reformă în domeniul învățământului superior și vom continua să venim cu reforme în acest domeniu, pentru ca elevii și studenții din Republica Moldova să aleagă să învețe aici, acasă”, a mai declarat Natalia Gavrilița.

Directoarea Gimnaziului, Nadejda Rotari, a mulțumit membrilor Guvernului pentru contribuția oferită și a menționat că o dotare mai bună a instituției va contribui la creșterea nivelului de calitate a procesului educațional.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat că instituțiile școlare vor putea accesa resurse financiare în următoarea rundă a Programului „Satul European”, ceea ce va permite o mai bună dotare și modernizare a lor.

Menționăm că în cadrul Gimnaziului din satul Izvoare, raionul Fălești, activează 18 cadre didactice și își desfășoară activitatea educațională 127 de copii.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.