VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița susține că actuala guvernare va limita dreptul la proteste doar dacă vor fi anumite semnale de amenințare a securității naționale

Natalia Gavrilița a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” că, conform legii, guvernarea are dreptul să utilizeze starea de urgență pentru a limita dreptul la proteste, dar că autoritățile vor face acest lucru doar „dacă vor fi anumite semnale de amenințare a securității naționale”. Șefa Executivului a declarat că, Comisia pentru Situații Excepționale(CSE) folosește instituirea stării de urgență „pentru a fi alături de oameni, nu pentru a le îngrădi drepturile și libertățile”.

„Conform legii, noi avem dreptul să utilizăm starea de urgență, inclusiv pentru a limita anumite drepturi, cum ar fi dreptul la proteste. Noi am spus în parlament că nu o vom face decât dacă vor fi anumite semnale de amenințare a securității naționale. De aceea CSE folosește acest instrument constituțional cu maximă proporționalitate și îl folosește pentru a fi alături de oameni, nu pentru a le îngrădi drepturile și libertățile. Și, dimpotrivă, sunt oameni care ne reproșează: dacă aveți situația de urgență, de ce permiteți așa ceva? Eu vreau să le spun acestor oameni că noi nu suntem ca regimurile precedente de tristă faimă, noi vedem cât de periculos este să ai un regim unde, dacă ieși cu o hârtie pe care ai scris «Нет войне!» („Nu războiului!”), poți fi închis imediat”, a menționat Gavrilița.

Prim-ministra a declarat că instituțiile responsabile documentează totul, inclusiv fluxul banilor și acționează conform standardelor europene. Ea a subliniat că există probe care vor fi prezentate în judecată, care vor permite „pedepsirea nu oamenilor amărâți, care sunt folosiți de marii hoți, dar să permită, trasarea întregului lanț și pedepsirea celor care se folosesc de lume pentru scopurile lor personale meschine”.

Șefa cabinetului de miniștri a precizat că interzicerea protestului care se desfășoară a treia săptămână consecutiv în centrul capitalei este în prerogativa autorității locale, lucru stipulat foarte clar în legislația cu privire la proteste.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.