Natalia Gavrilița a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” că, conform legii, guvernarea are dreptul să utilizeze starea de urgență pentru a limita dreptul la proteste, dar că autoritățile vor face acest lucru doar „dacă vor fi anumite semnale de amenințare a securității naționale”. Șefa Executivului a declarat că, Comisia pentru Situații Excepționale(CSE) folosește instituirea stării de urgență „pentru a fi alături de oameni, nu pentru a le îngrădi drepturile și libertățile”.
„Conform legii, noi avem dreptul să utilizăm starea de urgență, inclusiv pentru a limita anumite drepturi, cum ar fi dreptul la proteste. Noi am spus în parlament că nu o vom face decât dacă vor fi anumite semnale de amenințare a securității naționale. De aceea CSE folosește acest instrument constituțional cu maximă proporționalitate și îl folosește pentru a fi alături de oameni, nu pentru a le îngrădi drepturile și libertățile. Și, dimpotrivă, sunt oameni care ne reproșează: dacă aveți situația de urgență, de ce permiteți așa ceva? Eu vreau să le spun acestor oameni că noi nu suntem ca regimurile precedente de tristă faimă, noi vedem cât de periculos este să ai un regim unde, dacă ieși cu o hârtie pe care ai scris «Нет войне!» („Nu războiului!”), poți fi închis imediat”, a menționat Gavrilița.
Prim-ministra a declarat că instituțiile responsabile documentează totul, inclusiv fluxul banilor și acționează conform standardelor europene. Ea a subliniat că există probe care vor fi prezentate în judecată, care vor permite „pedepsirea nu oamenilor amărâți, care sunt folosiți de marii hoți, dar să permită, trasarea întregului lanț și pedepsirea celor care se folosesc de lume pentru scopurile lor personale meschine”.
Șefa cabinetului de miniștri a precizat că interzicerea protestului care se desfășoară a treia săptămână consecutiv în centrul capitalei este în prerogativa autorității locale, lucru stipulat foarte clar în legislația cu privire la proteste.