VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița, întrevedere cu preşedinta Parlamentului European: Subiectele abordate

”Parlamentul European va susține în continuare Republica Moldova în procesul de preaderare la Uniunea Europeană”. O declarație în acest sens a fost făcută de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul unei întrevederi cu premierul Natalia Gavrilița.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, oficialele au discutat despre pașii care urmează a fi întreprinși de țara noastră pentru implementarea celor 9 acțiuni recomandate de Comisia Europeană și prioritățile dialogului moldo-comunitar pentru perioadă următoare.

Șefa Executivului a menționat că autoritățile de la Chișinău rămân implicate plenar în realizarea obiectivului european și traducerea acquis-ului comunitar în legislaţia naţională, ca singura opțiune care va oferi țării noastre pace, stabilitate și o dezvoltare pașnică. În același timp, potrivit prim-ministrei, Guvernul rămâne angajat în realizarea reformelor așteptate de cetăţeni, care vor îmbunătăți calitatea vieții în Republica Moldova și vor spori reziliența economică a țării”, se arată în nota informativă remisă de Guvern.

Totodată, părțile s-au referit la programele Uniunii Europene, care vin să fortifice eforturile Executivului în diverse domenii, dar și la pregătirile pentru reuniunea Consiliului de Asociere RM–UE, din luna februarie a acestui an.

De asemenea, oficialele au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate din regiune, crizele generate de războiul din Ucraina și metodele de combatere a unor provocări conexe, printre care războiul hibrid și propaganda.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.