VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Muzeului Național de Artă al Moldovei a împlinit 83 de ani de la fondare

Muzeului Național de Artă al Moldovei (MNAM) a împlinit 83 de ani de la înființare, la 26 noiembrie.

Muzeul Național de Artă al Moldovei, una dintre cele mai prestigioase instituții muzeale din Moldova, fondat în anul 1939, este situat în centrul orașului Chișinău, în trei edificii, importante monumente de arhitectură de la sfârșitul sec. XIX – începutul sec. XX: Casa Hertza, Casa Kligman și sediul central Dadiani.

MNAM este o instituție publică care se preocupă de conservarea, studierea și promovarea patrimoniului artisic material fiind în același timp și un spațiu activ și dinamic care găzduiește expoziții semnate de artiști autohtoni și internaționali de o valoare excepțională.

Muzeul de Artă are se bucură de o prestaţie notorie fiind un important punct de referința în universul cultural european și mondial, organizator și gazdă a Bienalei Internaționale de pictură din Chișinău, care înglobează diverse discursuri artistice contemporane.

Patrimoniul muzeului înglobează o gamă largă de valori culturale, peste 39 de mii de piese, sistematizate în colecții.

Muzeul rămâne să fie pentru public un loc perfect de intersecţie şi reflecţie asupra evenimentelor artistice şi culturale.

Muzeul a fost redeschis în 2016, după lucrările de reparație efectuate datorită unui ajutor financiar românesc.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.