VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mureșan: Declarația ambasadorului chinez în Franța arată clar de ce nu putem să avem încredere în China

Europarlamentarul Siegfried Muresan a venit cu o reacție, după ce ambasadorul chinez în Franța, Lu Shaye, a negat suveranitatea statelor ex-sovietice.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Mureșan subliniază că declarațiile ambasadorului chinez demonstrează că țările europene „nu pot să avea încredere în China”.

„Iată de ce am spus săptămâna trecută în plenul Parlamentului European că trebuie să reducem dependența de China și că nu putem avea încredere în regimuri autocratice. Ambasadorul Chinei în Franța a spus, la finalul săptămânii trecute, că țările desprinse din fosta Uniune Sovietică nu sunt recunoscute ca state suverane de dreptul internațional.

Evident că aceste țări – Ucraina, Moldova, țările baltice etc – sunt recunoscute de Organizația Națiunile Unite ca state suverane, fiind membre cu drepturi depline ale ONU. Această declarație arată clar de ce nu putem să avem încredere în China și de ce trebuie să rămânem uniți, alături de aliații noștri din lumea liberă.

Doar alături de SUA și de ceilalți parteneri cu democrații consolidate putem găsi soluții pentru a ajuta Ucraina, Moldova și celelalte țări care vor să scape de amenințarea Federației Ruse”, a comentat europarlamentarul.

Menționăm că autoritățile Republicii Moldova au declarat că declarațiile ambasadorului chinez în Franța sunt „absolut inacceptabile” și sunt „în așteptarea clarificării poziției oficiale din partea autorităților chineze”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.