VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Municipalitatea se pregătește de iarnă: Câte tone de sare și nisip au fost procurate pentru sezonul rece

Serviciile municipale specializate au contractat cinci mii de tone de sare tehnică și șase mii de tone de nisip pentru intervenții la deszăpezire și întreținerea drumurilor publice în sezonul rece 2022-2023.

Cantitățile sunt în proces de livrare. Totodată, în stocurile întreprinderii municipale „Exdrupo” mai sunt 3500 de tone de antiderapant.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, menționează că această cantitate ar asigura necesarul pentru tot sezonul rece, în condițiile când anul trecut au fost folosite 9,7 mii tone de amestec și 675 de tone de sare. La necesitate, vor fi contractate volume suplimentare de material antiderapant.

Primăria capitalei menționează că „Exdrupo” are în dotare 47 de autospeciale și 23 de mecanisme funcționale pentru deszăpezire. Anul trecut au fost achiziționate două autospeciale în valoare de șase milioane de lei, iar pentru anul viitor întreprinderea intenționează să achiziționeze încă două unități de tehnică, scrie IPN.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a achiziționat în acest an 1200 tone de sare tehnică, care este depozitată la toate întreprinderile de prestări servicii de sector. Potrivit șefului DGLCA, Ion Burdiumov, în săptămâna curentă materialul antiderapant va fi distribuit și la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, câte o tonă, pentru a fi gata de intervenție în caz de necesitate. Cât privește tehnica de intervenție în caz de ghețuș și ninsori, toate unitățile sunt pregătite, iar responsabilii au efectuat verificările de rigoare la fiecare întreprindere de profil pe parcursul săptămânii precedente.

Ion Burdiumov a mai specificat că pe parcursul săptămânii trecute au fost recepționate ultimele cinci sărărițe din lotul achiziționat pentru anul 2022, iar săptămâna curentă urmează să fie recepționate ultimele două tractoare achiziționate și 10 sărărițe pentru unitățile HACO contractate în anul curent.

Viceprimarul Ilie Ceban a solicitat responsabililor din cadrul serviciilor specializate să acorde o atenție sporită pregătirii către sezonul de iarnă, cu ieșiri pe teren, să-și revizuiască planurile de intervenție în caz de ninsori și să se asigure de pregătirea corespunzătoare a tehnicii necesare și a antiderapantului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.