VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moscova, reacție la Declarația Parlamentului privind agresiunea rusă: Solicităm autorităților moldovenești să oprească retorica anti-rusă

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a venit cu o reacție, după ce deputații R. Moldova au adoptat o Declarație prin care a condamnat brutalitatea războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Potrivit Mariei Zaharova, ”Chișinăul continuă tradiția retoricii antirusești, gradul căreia se încălzește din ce în ce mai mult”.

Falsurile despre planurile inexistente ale Moscovei de a destabiliza țara încă circulă, iar o atmosferă de teamă este escaladată în fața unei „amenințări ruse” fictive. Pe 24 februarie, autoritățile moldovenești au condamnat încă o dată acțiunile Rusiei și au urat victorie regimului de la Kiev. Cu susținerea autorităților, în apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău a avut loc o altă adunare anti-rusă, însoțită de jigniri la adresa conducerii țării noastre. A fost comis un act de vandalism împotriva Centrului Rus pentru Știință și Cultură. În aceeași zi, Consiliul de Televiziune și Radio al Moldovei a suspendat difuzarea postului de televiziune pur de divertisment RU TV Moldova. O astfel de cenzură deschisă are loc pe fundalul replicării în țară a materialelor deschis rusofobe din mass-media occidentală și ucraineană.

Pe 2 martie, Parlamentul moldovenesc a adoptat o rezoluție anti-rusă întocmită în spiritul unor opuse similare care au fost emise anterior în structurile europene și euro-atlantice și în țările individuale ale UE și NATO. Astfel, deputații au fost de acord cu cele mai odioase declarații ale curatorilor lor occidentali”, a declarat Zaharova.

Potrivit Moscovei, ”tensiunea în jurul problemei transnistrene este escaladată artificial”.

”Chișinăul închide ochii la încercările regimului de la Kiev de a submina situația din această regiune. În acest sens, solicităm încă o dată autorităților moldovenești să oprească retorica confruntătoare anti-rusă, care nu are temei, și să dea dovadă de reținere în ceea ce privește situația din Transnistria. La rândul nostru, ne reafirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare pragmatică constructivă cu Chișinăul și de a continua eforturile pentru rezolvarea problemei transnistrene”, a conchis aceasta.

Menționăm că potrivit documentului votat de Parlament, acest act de agresiune fățișă reprezintă crime de război și o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Federația Rusă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.