VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moscova închide consulatul general al Suediei la Sankt Petersburg și expulzează cinci diplomați

Ministerul Afacerilor Externe a Rusiei a anunțat joi că expulzează cinci diplomați suedezi și închide Consulatul General al Suediei la Sankt Petersburg și Consulatul General al Rusiei la Göteborg, în Suedia, începând cu 1 septembrie, transmite agenția oficială TASS și Agerpres.

„Ambasadorul Suediei a fost informat că partea rusă, ca răspuns, a decis să declare persona non grata cinci diplomați suedezi”, se arată în comunicatul diplomației ruse.

Potrivit Moscovei, această decizie este un răspuns la „politica de confruntare” dusă de Stockholm.

Guvernul suedez a anunţat la sfârşitul lunii aprilie expulzarea a cinci diplomaţi ruşi de la ambasada din Stockholm pentru activităţi "incompatibile" cu statutul lor. Măsura a intervenit la două săptămâni după ce Norvegia a anunţat expulzarea a 15 membri ai personalului ambasadei ruse la Oslo, pe care i-a acuzat de activităţi de spionaj sub statutul lor diplomatic.

Suedia a solicitat aderarea la NATO după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.