VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii vor putea primi asistență consulară și la misiunile diplomatice ale Ucrainei, Georgiei și Azerbaidjanului

Cetățenii Republicii Moldova, aflați în statele unde țara noastră nu are reprezentanță diplomatică, vor beneficia de asistență consulară oferită de misiunile diplomatice ale Ucrainei, Georgiei și Azerbaidjanului. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în a doua lectură de 56 de deputați.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care se vor afla în situații dificile în statele unde țara noastră nu are reprezentanță diplomatică vor putea beneficia de asistență consulară oferită de misiunile diplomatice sau cele consulare ale statelor membre GUAM (Georgia, Ucraina și Republica Azerbaidjan).

În mod similar, Republica Moldova va oferi suport cetățenilor din celelalte state.

Convenția statelor-membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM privind acordarea ajutorului reciproc în probleme consulare a fost semnată în anul 2022, la New York.

Documentul reconfirmă voința statelor părți de a contribui la dezvoltarea cooperării în sfera consulară în vederea îmbunătățirii sistemului de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor acestora.   

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.