VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Moldovean, prins în flagrant în timp ce ajuta doi ucraineni să traverseze ilegal frontiera

Polițiștii de frontieră au reținut în flagrant un moldovean în vârstă de 45 de ani în timp ce ajuta doi cetățeni ucraineni să traverseze ilegal frontiera moldo-ucraineană. Incidentul a avut loc în zona din responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, la sfârșitul săptămânii trecute. 

Poliția de frontieră afirmă că moldoveanul avea rolul de la preluarea, până la transportarea cu scopul părăsirii legale a teritoriului R. Moldova. 

În cadrul verificărilor, au fost identificați doi bărbați ucraineni, cu vârste cuprinse între 33 și 34 de ani. Potrivit declarațiilor și cercetărilor ulterioare, cetățenii ucraineni trebuiau să achite suma de 4000 dolari SUA fiecare pentru a ajunge pe teritoriul R. Moldova.

Bănuitul, originar din r. Vulcănești, a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă. 

Procuratura Vulcănești a inițiat urmărirea penală în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Migranții ucraineni au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.