VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moldovagaz: Factura medie la gaze naturale în luna octombrie e de 565 de lei. Consumatorii sunt îndemnați să achite la timp facturile

SA „Moldovagaz” informează că în luna octombrie 2022 au fost expediate peste 622 de mii de facturi către consumatorii casnici de gaze naturale cu o contravaloare medie de circa 565 de lei. Compania îndemană consumatorii să achite facturile în termenii stabiliți de lege, pentru a evita sistăril de gaze către „Gazprom”. Totodată consumatorii pot solicita recalcularea facturilor în caz de erori sau inexactități. 

Instituția atenționează că la 13 noiembrie, consumatorii finali datorează SA „Moldovagaz” 493,378 de milioane de lei pentru gazele naturale furnizate, dintre care 211,146 de milioane de lei revin consumatorilor noncasnici, și 282,232 de milioane - consumatorilor casnici.

Moldovagaz anunță consumatorii despre expirarea termenului-limită de achitare a facturilor de plată, emise pentru luna octombrie curent la data de 15 noiembrie 2022 pentru consumatori noncasnici, și la data de 20 noiembrie 2022 pentru consumatori casnici.

În context, SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor finali să efectueze la timp plata datorată pentru gazele naturale consumate, fapt ce va permite executarea corespunzătoare a obligațiilor contractuale de plată asumate față de Gazprom și asigurarea funcționării continue a sistemului de gaze naturale.

SA „Moldovagaz” menționează că în cazul depistării unor erori sau inexactități, inclusiv ce ține de indici de consum, fiecare consumator poate solicita recalcularea acestora la Contact-centrul companiei, situat în municipiul Chișinău, str.Pușkin 64, apelând la numărul de telefon 1304 (1305 în cazul capitalei), sau expediind un demers prin intermediul serviciului „Cabinetul personal al consumatorului” .

Menționăm, că de la 1 octombrie curent, au intrat în vigoare noile tarife la gaze naturale aprobate de ANRE, de 29,9 lei per metru cub. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.