Consumul de resurse energetice de către întreprinderile grupului „Moldovagaz” va fi optimizat, iar obiectele de infrastructura critică de gaze naturale vor fi dotate cu surse alternative de energie electrică, în primul rând cu generatoare. Aceste aspecte au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru a conducerii SA „Moldovagaz”, a reprezentanților întreprinderii de transport a gazelor, celor de distribuție a gazelor și altor companii din grup, în contextul Stării de urgență în sectorul energetic.
Încă un domeniu important, abordat în cadrul ședinței, a fost organizarea activității întreprinderilor grupului „Moldovagaz” pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de gaze consumatorilor în condițiile Stării de urgență, precum și interacțiunea întreprinderilor din ramura gazelor cu autoritățile centrale și locale în vederea implementării prevederilor legislației în vigoare și a dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale.
„Este o situație foarte dificilă, însă vom face față. Vă rog, stimați colegi, să considerați această sarcină de serviciu drept o prioritate”, a declarat în cadrul ședinței dl Vadim Ceban, președintele interimar al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”.
Grupul de companii „Moldovagaz” include întreprinderile de distribuție de gaze „Chișinău-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Orhei-gaz”, „Ungheni-gaz”, „Cimișlia-gaz”, „Cahul-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Stefan-Vodă gaz”, „Florești-gaz”, „Edineț-gaz”, deservind peste 820 mii de consumatori finali. La fel, din grup fac parte întreprinderea de transport gaze „Moldovatransgaz”, compania „Transautogaz” și „Flacăra Albastră”.