VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz a transferat către Gazprom plata pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august

SA Moldovagaz” a transferat către concerul rus Gazprom plata integrală pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august. Anunțul a fost făcut de Președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Este vorba de peste 16 milioane de dolari SUA, adică 50% din avansul pentru consum în luna curentă.

Potrivit lui Ceban, acest lucru a devenit posibil datorită deciziei de luni, 29 august, a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), conform căreia SA „Energocom” va achiziționa 10 milioane de metri cubi de gaze naturale de la SA „Moldovagaz”.

Vreau să mulțumesc Guvernului Republicii Moldova pentru sprijinul acordat, care a ținut cont de măsurile anticriză dezvoltate în comun de Consiliul de Administrație al companiei și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova”, a anunțat Ceban. 

Pe 29 august 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus încheierea obligatorie a unui contract dintre SA „Energocom” și SA „Moldovagaz” privind procurarea a 10 milioane de m3 de gaze naturale și stocarea acestora în depozitele de stocare în România. Până la moment, SRL „Moldovatransgaz” va asigura păstrarea gratuită a stocurilor procurate de către  SA „Energocom”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.