VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova, reprezentată la Summitul Inițiativei celor Trei Mări

Premierul Dorin Recean va reprezenta Republica Moldova la cel de-al 9-lea summit al Inițiativei celor Trei Mări, din care fac parte 13 state ale Uniunii Europene cu ieșire la mările Neagră, Baltică și Adriatică. Evenimentul se va desfășura în următoarele două zile în capitala Lituaniei, Vilnius, transmite IPN.

Șeful executivului va avea întrevederi bilaterale cu oficiali lituanieni, inclusiv premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte, și șefa Parlamentului (Seimas) Lituaniei, Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Vreau să punctez că Moldova nu a lipsit de pe lista subiectelor discutate de către membrii Inițiativei în anii trecuți. Țara noastră a devenit, împreună cu Ucraina, stat participant asociat în cadrul summit-ului precedent desfășurat la București și se implică din ce în ce mai mult în proiectele de energie, transport, infrastructură și digitalizare ale Inițiativei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă.

Conform programului de lucru la Vilnius, premierul Dorin Recean se va întâlni cu membrii diasporei de moldoveni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.