VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova, reprezentată de 10 producători de vin la Adunarea Internațională a Somelierilor

Cele mai bune vinuri ale Republicii Moldova sunt reprezentate în aceste zile la Helsinki, Finldanda, acolo uncde are loc Adunarea Generală a Asociației Internaționale de Somelieri.

În cadrul evenimentului, care a întrunit peste 100 de somelieri consacrați, Vinul Moldovei a fost prezentat de Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei și în Islanda, Norvegia și Finlanda.

„Deja de un deceniu, brandul național vinicol „Vinul Moldovei/Wine of Moldova” reprezintă patrimoniul vitivinicol al țării noastre, iar calitatea vinurilor noastre s-a reafirmat cu succes pe plan internațional, grație eforturilor producătorilor și exportatorilor noștri. Vinurile sunt un ambasador notoriu al excelenței pe care țara noastră a atins-o în industria agro-alimentară, conectând de asemenea elemente culturale, turistice și de mândrie națională. Echipa Ambasadei a depus maxime eforturi pentru o prezență reușită la evenimentul anual al ASI, ocazie de promovare internațională de excepție”, a menționat Ambasadoarea Republicii Moldova în Regatul Suediei și prin cumul ambasadoare în Islanda, Norvegia și Finlanda, Liliana Guțan, citată de agrobizens.md.

În premieră, la lucrările ASI a fost invitată Asociația de Sommelier din Republica Moldova, care a promovat vinurile cramelor din Moldova, atât de la producători cu renume, cât și de la mici producători, prin intermediul Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova (ONVV), partenerul de aur al ASI în 2023, grație sprijinului strategic al USAID Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.