VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova, pe locul 8 în lume la producția de vin pe cap de locuitor

Republica Moldova se află în top 10 al statelor lumii cu cea mai mare producție de vin pe cap de locuitor. Țara noastră s-a clasat pe locul al optulea având un indicator de 42,2 litri. De asemenea, în ceea ce privește producția de struguri, țara noastră se clasează pe locul 22 în lume, cu un volum de 615,7 mii de tone, dar se află pe primul loc la nivel global în ceea ce privește producția de struguri pe cap de locuitor – 173,4 kg.

Potrivit bani.md, Republica Moldova a obținut o remarcabilă poziționare în topul mondial al producției totale de vin, situându-se pe locul 20 cu o cifră de aproximativ 150 de mii de tone, conform datelor furnizate de platforma Data Pandas.

Conform datelor statistice, liderii mondiali în producția totală de vin rămân Italia, Spania și Franța, cu volume anuale de 4,8 milioane de tone, 4,6 milioane de tone și, respectiv, 4,3 milioane de tone. În ceea ce privește producția de vin pe cap de locuitor, Spania, Italia și Chile ocupă primele poziții.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.