VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova își întărește parteneriatul cu statul american Carolina de Nord

Șefa statului, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, care în weekend a ajuns la Chișinău în cadrul unei vizite de o săptămână.

Președinta a apreciat contribuția personală și de lungă durată a demnitarului american la parteneriatul Moldovei cu statul Carolina de Nord menționând că această vizită este încă o dovadă că țara noastră nu este singură în lupta sa pentru democrație.

”Președinta a reiterat intenția de a valorifica pe deplin parteneriatul cu statul Carolina de Nord în mai multe domenii importante: energetic, justiție, securitate publică, agricultură, securitate cibernetică, sectorul sănătății, securitatea climatică, economiei digitale, dar și sporirea schimburilor academice”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Republica Moldova și Carolina de Nord au peste 23 de ani de cooperare, prevăzută prin diferite acorduri, în special în domeniile umanitar, educațional, medical și de apărare. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.