VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova, în clasamentul celor mai atractive țări pentru munca de la distanță. Pe ce loc s-a clasat

Platforma de securitate cibernetică Nordlayer, a realizat un clasament al indexul global al muncii la distanță (GRWI) 2023. Republica Moldova se află pe locul 52 în clasamentul ce include 108 state.

Indexul global al muncii la distanță a analizat datele pentru fiecare țară în funcție de diverse criterii: accesul la conexiuni de internet, securitatea cibernetică, infrastructură digitală și fizică, beneficii socio-economice, precum drepturile omului.

Cel mai mare punctaj, conform evaluării, Republica Moldova l-a obținut la siguranța socială, locul 45, iar cel mai slab punctaj, locul 72, la siguranța cibernetică.

Pe primele locuri în topul celor mai bune țări din lume pentru munca la distanță s-au clasat Danemarca, Olanda, Germania, Spania și Suedia. România s-a clasat pe locul 38.

Din spaţiul postsovietic, Estonia şi Lituania ocupă locurile 7 şi 8. Belarus, Rusia şi Ucraina nu sunt incluse în raiting.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.