VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova, în așteptarea unei evaluări a progreselor din partea Bruxelles-ului

Peste două săptămâni, în data de 8 noiembrie, UE va veni cu o evaluare a progreselor făcute de Moldova, Ucraina și alte țări implicate în procesul de aderare la UE. Cel puțin așa transmite Reuters, cu referire la surse de la Bruxelles, citate de Europa Liberă.

Potrivit Reuters, evaluarea ce va fi publicată la 8 noiembrie urmează să fie pozitivă pentru Moldova și Ucraina. În cazul Kievului, ar putea include unele condiții, inclusiv intensificarea luptei împotriva corupției și asigurarea drepturilor minorităților naționale.

Europa Liberă scrie că nu este limpede dacă vor fi condiții și pentru Moldova. O decizie definitivă privind începerea negocierilor cu Moldova și Ucraina ar putea fi luată apoi, în baza raportului, la un summit UE din 14-15 decembrie.

Georgia, care nu are deocamdată statut de țară candidată la aderare, ca Moldova și Ucraina, speră să-l primească la summitul din decembrie.

Moldova spune mereu că ar putea fi gata să adere în 2030, dată avansată pentru o nouă extindere de președintele Consiliului European, Charles Michel, iar Ucraina susține că ar putea fi pregătită chiar mai repede, în doar câțiva ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.