VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova împrumută 90 de mil. de euro de la japonezi

Republica Moldova urmează să beneficieze cu un împrumut de peste 90 de milioane de euro oferit de Japonia pentru o perioadă de 40 de ani. Creditul este unul preferințial și va fi acordat prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională. Proiectul privind ratificarea acordurilor în acest sens au fost examinate la Comisia parlamentară pentru economie și la cea pentru politică externă.

Banii vor fi oferiți pentru acoperirea deficitului bugetar și pentru a sprijini reformele politice și instituționale ale Republicii Moldova, în mod special este vorba de redresarea economică, îmbunătățirea sistemului medical și a domeniului de afaceri prin promovarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Mijloacele financiare vor putea fi debursate timp de doi ani de la data semnării acordului. Proiectele urmează să fie ratificate și de plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.