VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mitropolitul Basarabiei ar putea beneficia de pașaport diplomatic. Proiectul, votat de Parlament

Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor ar putea beneficia de pașaport diplomatic. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament. La propunerea Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, proiectul a fost votat în două lecturi.

Documentul propune includerea Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor în lista persoanelor care, în virtutea funcției deținute sau specificului atribuțiilor exercitate, întreprind multiple deplasări în interes de serviciu peste hotarele țării și pot beneficia de pașaport diplomatic.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, proiectul de lege a fost elaborat în strictă conformitate cu interesele statului și necesităților subiecților ce beneficiază de dreptul de a dispune de pașaport diplomatic.

Proiectul de modificare a Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte a fost susținut de 55 de deputați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.