VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mitropolia Moldovei, reacție după decizia CEDO privind legiferarea cuplurilor LGBT: Ne aflăm într-o situație îngrijorătoare

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a venit cu o reacție, după ce la data de 17 ianuarie, CEDO a emis o hotărâre prin care se cere statelor membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT.

Într-o declarație, Mitropolia Moldovei subliniază că această decizie ”pentru Republica Moldova înseamnă, în mod obligatoriu, recunoașterea prin lege a cuplurilor de același sex”.

Precum era de așteptat, reprezentanții infimei minorități homosexuale din țara noastră au profitat de această ocazie pentru a vehicula cu amenințări de a merge în justiție, în cazul în care autoritățile naționale nu le vor înregistra cu acte în regulă cuplurile. Adresarea noastră nu este către membrii acestei minorități, a căror intimitate o respectăm, exprimându-ne dezinteresul față de viețile lor private, dar către autoritățile țării noastre: nu uitați că votul pentru conducerea țării v-a fost oferit de către o majoritate și nu o minoritate, iar această majoritate a cetățenilor, chiar dacă nu e școlită pe la universități apusene, mai știe, Slavă Domnului, să aleagă ”neghina din grâu””, se arată în declarație.

Totodată, Mitropolia avertizează că ”cea mai timidă tentativă de a înregistra legal un cuplu gay în țara noastră, va fi urmată de o reacție pe măsură”.

Hotărârea CEDO stipulează că ”Statele semnatare ale Convenției Europene au obligația pozitivă să asigure, fără discriminare, recunoașterea legală a cuplurilor LGBT, indiferent de opinia unui segment din societate”. Ținem să vă amintim că cetățenii creștin-ortodocși nu reprezintă un segment din societate, ci o covârșitoare majoritate.

Astfel, cea mai timidă tentativă de a înregistra legal un cuplu gay în Țara noastră, va fi urmată de o reacție pe măsură, deoarece astfel de decizii contravin conștiinței eminamente ortodoxe și istorice a poporului. Biserica Ortodoxă din Moldova îndeamnă credincioșii să ia atitudine, evident, strict în limitele permise de legislația în vigoare a Republicii Moldova, pentru ca o asemenea legalizare și promovare a păcatului să nu aibă loc.

Credem că acum e momentul ca fiecare dintre noi, inclusiv legiuitorii țării, să-și pună întrebarea și să-și răspundă sincer: De partea cui sunt? Cea a unui popor care de secole a luptat și și-a câștigat dreptul la existență prin semnul Sfintei Cruci sau de partea celor care vor să ne aducă în Europa prin legiferarea unor păcate strigătoare la cer?”, se mai arată în declarație.

Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove, Vladimir a făcut apel și către conducerea țării.

Stimați reprezentanți ai puterii, nu sunteți veșnici pe tronul cârmuirii și de domniile voastre depinde cum veți rămâne înscriși în istorie: ca niște oameni cu demnitate, care respectă istoria, tradiția, cultura și credința poporului care v-a oferit încrederea sau ca niște trădători care promovează ”valori” străine acestui neam, de dragul unor trecătoare beneficii și recunoștințe.

​Pentru a nu lăsa loc de interpretări, reiterăm că Biserica Ortodoxă din Moldova nu s-a opus și nici nu se opune aspirațiilor europene ale Țării noastre, însă își dorește ca această integrare să aibă loc cu respectarea adevăratelor valori creștine și istorice ale Europei, o Europă în care Evanghelia lui Hristos este repusă în capul mesei, iar oamenii își cunosc obârșia de chip și asemănare a lui Dumnezeu. ​Fie ca Adevărul să biruiască în cugetul fiecăruia dintre noi. Ne rugăm Domnului să ne dăruiască tuturor înțelepciune și împăcare”, se mai arată în declarație.

Amintim că activiștii Angelica Frolov și Leo Zbanke au anunțat că vor să-și înregistreze relația. Aceștia au menționat că dacă vor fi refuzați, se vor adresa în instanță.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.