VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- STRIGĂ-TE PE TINE ÎNSĂȚI

Am plecat la Paris în compania a șapte femei. Soția mea nu s-a împotrivit să meargă cu noi și Moni Stănilă. Cu încă șase femei care populează spațiul celor 170 de pagini ale romanului STRIGĂ CÂT POȚI. Le-am făcut loc în geanta de voiaj pentru că m-a intrigat acest titlu. Trebuia să-l gândesc pe îndelete, fără să fiu hărțuit de știri, apeluri telefonice și obligații de rutină. Unde în altă parte dacă nu în locuința mezinei mele deja mult mai franțuzoaică decât basarabeancă? Urc alene în turnul de fildeș întors cu fața spre Turnul Eiffel care domină dantelăria peisajului parizian. Exact ca Moni Stănilă intrată concomitent în șase trupuri ale uneia și aceleiași femei. Ele nicidecum nu se pot pune de acord în căutarea răspunsului la întrebarea hamletiană – care dintre ele este cea mai adevărată? Nici măcar Moni Stănilă nu are un vot în plus în această polemică. Sunt convins că fiecare dintre noi poartă aceleași discuții interminabile cu propriile dubluri de acum 15, 20, 25, 30 de ani. Moni Stănilă ne sugerează să ne luăm în seamă pe noi înșine. Să fim indulgenți cu noi înșine, dar și autocritici. Asta nu-i învățăm destul pe copiii noștri. Să vadă mai mult decât apare în oglinda unui selfi. Într-o lume ideală oamenii care își cunosc propriile ipostaze și le respectă nu vor sări la beregata altora. Or asta ne ia tot timpul. Uitați-vă împrejur și strigați cât puteți de tare.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.