VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Putin cu tatuaj de criminal pe frunte

Absolut convins că are un loc garantat în rai – la hurtă cu liota pestriță de criminali de război, liderul de la Kremlin s-a ales între timp cu un mandat de arestare eliberat de Curtea Penală Internațională. Deoarece e dat în căutare în tandem cu avocata poporului pentru drepturile copiilor experții se arată convinși că în primul dosar deschis pe numele președintelui încă funcțional sunt adunate probe privind tutelarea operațiunii de răpire a mii de minori din teritorii ucrainene vremelnic ocupate de trupele rusești. Strămutarea copiilor dintr-un teritoriu străin fără acordul părinților sau a rudelor este catalogată în termenii statului de drept trafic ilegal. Mai grav decât această crimă este doar terorismul. Așadar Putin are un prim tatuaj pe frunte, devenind astfel nefrecventabil (în rusă нерукопожатный, adică lepros) pentru 123 de state ale lumii care au încuviințat constituirea Curții Penale Internaționale și respectarea ulterioară a deciziilor adoptate de această instanță. Cercetarea penală pentru trafic de copii îl face pe Putin indezirabil nu doar în relațiile internaționale, dar și în mediul oligarhilor ruși pe care i-a muls cu osârdie de căpcăun.

Mandatul de arestare pe numele lui Putin nu mai lasă niciun fel de căi de anulare a sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, ele nu vor dispare odată cu încetarea războiului așa cum au sperat mulți dintre ortacii țarului sărit de pe fix. Excluderea Rusiei din lumea civilizată va rămâne în vigoare până în momentul în care succesorii lui Putin îl vor preda legat fedeleș curții penale, așa cum au procedat sârbii cu Miloșevici.

Declarația războinică a Mariei Zaharova despre nulitatea mandatului de arestare nu-i convinge pe Alișer Usmanov sau pe Roman Abramovici, dar și pe mulți alți figuranți ai topurilor din revista Forbes. Ei se sufocă în cușca pe care Putin o închide tot mai ermetic din interior, iar occidentul se vede silit să o acopere cu un sarcofag exact ca în cazul centralei de la Cernobîl. Dar, adevărata putere a milioanelor de blestemări adresate lui Putin o vor simți pe pielea lor urmașii legitimi și nedeclarați ai stăpânului de la Kremlin. Vă imaginați ce calvar îi așteaptă pe copiii născuți de fosta vedetă de sport despre care auzim că ar împărți un concubinaj cu Putin? Oricâte milioane sau miliarde de dolari le va fi lăsând moștenire micul Zaches, (cum îl poreclise Victor Șenderovici încă atunci când abia intra în pâinea prezidențială) ei vor trăi nonstop starea de frică animalică de a fi deconspirați de niște vecini curioși, de un jurnalist mai băgăreț sau de serviciile speciale ucrainene care au treabă pentru multe decenii înainte.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.