VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- MLAȘTINA

Deunăzi chiar lângă biserica din cartierul în care locuiesc am zărit un extraterestru! Da, trebuia să fi fost EXTRATERESTRU. Altfel nu am cum să explic de ce o ființă care se mișcă în poziție verticală dând din cele două picioare din dotare și având mai multe asemănări cu specia umană a ieșit în stradă îmbrăcat într-un tricou kaki mlăștinos cu inscripția VEJLIVÎE LIUDI (în rusă însemnând oameni politicoși). După 500 de zile de agresiune rusească împotriva Ucrainei să-ți declari prin ținuta vestimentară solidaritatea cu omulenii verzi care au ocupat Crimeea în anul 2014 înseamnă să fii căzut de pe lună și încă drept în cap. Ori poate ai sarcina să testezi reacția chișinăuienilor care au văzut cu ochii lor ce urmări are invazia lui Putin? Sau dorești să te dai rotund în speranța că vei fi agresat de niște cetățeni care se vor fi simțind ofensați de insulta publică adusă statului ce a interzis afișarea însemnelor războinice ale invadatorilor? Poate te-a trimis Maria Zaharova în misiune secretă ca să-i zădări obraznic pe moldoveni, după care ea să treacă în revistă coastele rupte și să vocifereze o notă de protest împotriva limitării dreptului la exprimare în capitala țării ce vrea să facă parte din comunitatea statelor democratice? Extraterestrul reperat la ora matinală a avut mare grijă ca nu cumva să rămână neobservat. El și-a asortat tricoul cu pantalonii din foaie de cort cu desen military mărunt în nuanțe mai mult spre safary. Lipsa podoabei capilare o compensa barba îngrijită în ton cu poșeta neagră de pe umăr cu trei compartimente burdușite. Pănă s-a îndepărtat spre stația de troleibuz am reușit să trag câteva poze cu telefonul mobil pe care le-am și publicat pe FB ca nu cumva să mi se reproșeze că debitez scorneli. Să nu fi avut treabă poate m-aș fi luat după el ca să urmăresc eventuale reacții ale unor oameni care s-ar putea sa fi observat inscripția de pe omoplații săi de bodyguard. Aș fi fost tare curios să văd dacă era să-l ia la întrebări vre-o patrulă de poliție, sau măcar niște activiști mai inimoși care mereu răsar din pământ când se pune de o zurbă. Dar ceva îmi spune că demersul EXTRATERESTRULUI nu s-a bucurat de atenția jinduită și mai bine ieșea cu fundul gol ca să fi ajuns vedeta știrilor.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.