VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Minciuna la ea acasă

Nu există minciuni inofensive. Orice minciună produce într-un final  un dezastru, o tragedie, o catastrofă. Iată de ce urăsc spotul publicitar despre viteza proastă a internetului și alternativa propusă de o compania portocalie  de telefonie mobilă. L-ați văzut la sigur. În spot apare un  bărbat bine merci cu nevasta din dotare și copilașii lor profitând de o seară în familie. Și când colo intervine cu un un apel  șeful individului. Ce face protagonistul ca să scape de discuția inoportună? Behaiește și face grimase ca sa imite căderea internetului. Ce fac copilații și nevasta?  Se uită dojenitor la spectacolul scârbos.  Dar când vor crește mari  s-ar putea să nu le mai pară condamnabilă minciuna salvatoare. Minciuna pe post de cal troian. Minciuna lansată pentru demoralizarea adversarului și așa mai departe.

Suntem cu toții martorii războiului devastator împotriva Ucrainei pe care monstruoasa mașinărie a lui Putin  încearcă
să-l justifice cu tot felul de scorneli una mai gogonată decât alta.  Noul acces de mânie bazat pe minciuna cea mai recentă că Ucraina ar folosi în scopuri militare coridorul asigurat  de Turcia pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră a durat  72 de ore. Putin a revenit cu coada între vine în afacerea  cerealieră după ce Erdogan i-a arătat  unde este locul potrivit pentru nasul său de  Pinochio. Țarul mincinos de la Kremlin are slugi pe potrivă.  Ele se întrec la spus baliverne cu binecuvântarea și participațiunea pasională a întâstătătorului bisericii ortodoxe rusești. Între ceea ce debitează Simonean Margareta și Gundeaev Владимир Михайлович nu e nicio deosebire. Diferența apare în nota de plată pe care o achită Kremlinul pentru minciunile perorate de calfele lui  Putin. Născocirile măscăriciului Nebenzea despre  țânțari de luptă  ar putea să pară  amuzante pentru ambasadorii țărilor participante la ședințele Consiliului de Securitate ONU, dacă îndărătul minciunilor și enormităților debitate de trompeta  lui Lavrov  nu ar sta sute de mii de victime,  milioanele de refugiați ucraineni, sutele de mii de  fugari din Rusia cărora Putin le-a anulat orice drepturi pornind de la  minciuna ce-i devorează mintea.  

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.