VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Mai ș(i)or-os decât toți fugarii (luați) împreună

Excentric, dezlegat la gură  și cu portofelul burdușit ținut la vedere – această imagine și-au țesut-o cu migală de păianjen mai multe persoane publice care au ales să cucerească  Everestul popularității.

  • De ce?
  • Ca să folosească vizibilitatea drept armură, ca pe un fel de bulă de protecție, îmi răspunde la întrebarea naivă un vânzător de sfaturi care are în palmares mai multe vedete politice importante…

„Obraznicul nu doar că mănâncă praznicul, dar mai și împroașcă în ceilalți meseni cu tot ce-i pică sub mână atunci când e luat la întrebări despre sursele de venituri și modul de viață necorelat cu resursele declarate. Nume găsim câtă frunză și iarbă în presă. Unele migrează în dosare de ochii lumii făcându-și acolo un culcuș călduț și moale ca în vizuina de vulpe.            

Care om întreg la minte se mai pune după asta în poară cu un saltimbanc?         

Intelectualul cu jacheta roasă la coate prin biblioteci a pierdut demult meciul, încă în memorabila confruntare cu deputații agrarieni ajutați substanțial dacă nu chiar decisiv de primul președinte al Republicii Moldova, își anunță amicul meu sentința nemiloasă. Numai că Mircea Snegur prea târziu și-a dat seama că făcuse o miză greșită.

Cei care erau porecliți șașlâcari au pierdut la rândul lor meciul cu  șmecherii, cu șarlatanii. Ei au devenit campionii cinismului.  Au lăsat  pârjol în urma lor, au ras totul ca lăcustele. S-au jucat cum au vrut cu țara în bunghi.. „

După scurta retrospectivă în stilul wikipedia  amicul meu expert în tehnologii politice trage pe ața imaginară mărgelele cele mai barosane ca să argumenteze concluzia că penalii demult i-au umbrit pe cei mai de vază făuritori ai statului Republica Moldova.  

Când ați auzit ultima dată invocându-se numele lui Ion Borșevici? Pe când Ilan Șor nu mai iese din titlurile de știri. Poate doar pentru câteva zile dat la o parte de autoîntitulatul rege al Tikăitului, a cărui extrădare în România a împărțit publicul din Republica Moldova în două tabere.

Din PRIMA fac parte numeroasele victime ale debitului său de agresiune verbală de sorginte vadimistă cu inflexiuni aliantice moderne – de fapt oricine se uita la intervențiile sale video trebuia să se fi simțit vinovat pentru că îi subestimează prin neștire talia și anvergura misiunii speciale sprijinite incognito de servicii secrete.

A DOUA tabără o constituie convenționalii puritani juridici care-l declară martir și îl trec în același pomelnic cu profesorii turci extrădați la solicitarea președintelui Erdogan.     

Eu unul fac parte din tabăra cea mai numeroasă – suntem acei care  nu ne-am lăsat prinși în paingenișul de protecție cu trabuc, mercedes și stofa în dungulițe ale fostului deputat social democrat  de la București  împiedicat, cu o oarecare ezitare,  să zidească o carieră politică de iznoavă la Chișinău.    

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.