VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Mai lasă-te înșelat o dată

Ba-ba, ba-ba-ba-ba …

Salut! C’est encore moi! Salut, comment tu vas? 

Acest șlagăr de inimă albastră al anilor 70 interpretat de Joe Dassin ne povestește despre un marinar care și-a lăsat iubita cu ochii în soare. Obosit de povara anilor și a distanțelor navigate  el revine la femeia părăsită ca să o anunțe că s-a tot gândit la ea.

Ia fă-mi o cafea ca să-ți spun o poveste, zice lupul de mare.

Il était une fois quelqu’un

Quelqu’un que tu connais bien

Il est parti très loin

Il s’est perdu, il est revenu

Adică, cel pe care tu-l cunoști foarte bine, a plecat departe și iată-l revenit! 

Și mai spune cu tandrețe  hoinarul, că  s-a schimbat mult, că și-a făcut multe idei, nebunatice

Ba-ba, ba-ba-ba-ba …

Cântecul acesta tot stoarce lacrimi de câteva decenii. Recunosc, funcționează perfect. Dacă îl  asculți ca pe o poveste de dragoste.

Dar încercați să-l auziți ca pe un manifest de partid. Salut, tot eu sunt. Te-am lăsat cu ochii în soare, în schimb m-am gândit la tine mereu, oriunde mă aflam. M-am schimbat mult și sunt plin de idei, despre mine, despre tine, despre NOI. Poate-s idei nebunatice, dar cum altfel dacă sunt  nebun?..  după tine, adaug eu în gând, ascultându-l pe Joe Dassin și auzindu-i îndărăt pe alții care au rupt inima admiratoarelor și văd că ar mai vrea o dată.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.