VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Înduioșătoare e inteligența faunei urbane

Cu riscul de a produce impresia unui om ciudat (de parcă nu ai fi, vor spune a-micii și in-a-micii la unison), zic, riscând să dau impresia unui om dus cu pluta, mereu stau de vorbă cu viețuitoarele care îmi ies în cale. Nu pretind neapărat că înțeleg limbajul maidanezilor care au partajat orașul ca vânzătorii de droguri sau al cioroilor aroganți ca băieții și fetele de bani gata. Dar inteligența faunei urbane mă înduioșează ca finalul TITANIC-ului.

Dacă am avea și noi măcar o zdreanță din perspicacitatea câinilor vagabonzi, poate am înceta să aruncăm chiștoacele de la balcon sau din fereastra mașinii? Poate nu am lăsa peste tot recipientele din care am crăpat bere, chipsuri, posmagi, iaurt, ciocolată… Îmi spunea un câine că asta e ca și cum te-ai pișa fără să te deschei la prohab, fără să dai jos nădragii.

Ca și cum ai borî în patul în care ai de gând să dormi. Ah, ce mai comparații rafinate! Dacă ne-ar fi înzestrat Dumnezeu cu mai puțină trufie și ne-ar fi dat mai multă responsabilitate societală, îmi spunea o albinuȘă, poate era să avem mai multă grijă de mămicile nevoite să facă slalom printre mașinoaicele parcate pe trotuare, de parca suntem o hoardă barbară asediind cetatea Sorocii.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.