VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Ideea Națională

Auzim mereu că un popor autentic are nevoie de o idee călăuzitoare care să-l scoată din deșert și deșertăciune, are nevoie de șleahul care să-l ajute să supraviețuiască urcând apoi treptele dificile ale prosperării și dăinuirii. Uitați-vă în jur ! Care ne este ideea națională călăuzitoare? Nemulțumirea! Cârcoteala. Mereu bombănim. Nimic nu merge cum trebuie.

Totul este nasol. Nemulțumire stârnește până și modul în care își exprimă nemulțumirea cei nemulțumiți. Mai cu seamă ne înfurie cel mulțumit, nesolidarizat, cel care nu împărtășește starea incandescentă de frustrare. Ne dăm de-a curu-n cap ca să dovedim unii altora că suntem niște neisprăviți. Că nu știm să ne alegem conducătorii și suntem sortiți să orbecăim în deșert. Și asta ne ia tot timpul, singura unitate de măsură a ceea ce contează cu adevărat.

Odată l-am auzit pe Aureliu Busuioc exprimându-și nemulțumirea că nu pricepem sensul proverbului despre nemulțumitul căruia i se ia darul. E vorba despre darul înțelepciunii, și nu despre mărgeluțe și oglinjoare, insista bătrânul poet stăpânindu-și mulțumirea că a aflat încotro țintește proverbul.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.