VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru: Călăul anului fără scrupule și nici urmă de regrete

După ce Vladimir Zelenski a fost declarat de revista Time OMUL mascotă al anului 2022 mai multe instituții internaționale de presă s-au simțit obligate să-i facă parte dreaptă lui Vladimir Putin întrecându-se la calificative simetrice. Mult prea eufemistice pentru performanța sinistră de politică externă clocită de Putin încă din anul 2014. Cică este Ratatul anului. Sau Ghinionistul anului.  Adică un fel de nătăfleață. Și asta pentru că a reușit să fituiască poziția de lider mondial ajungând să fie încolțit de tadjikul Emamoli Rahmon și armeanul Nikol Pașinean.    

E un lux nepermis să-l declari pe Putin prostănacul anului 2022. De parcă ar fi vorba despre un golgheter notoriu care ratează un penalty într-un meci de finală la el mundial. Până și poreclele zeflemitoare de genul MOLIA PALIDĂ sau MOȘUL DIN BUNCĂR  conțin o zdreanță de indulgență, parcă-s un fel de mască venețiană care îi acoperă adevărata fizionomie de fiară însetată de sânge.

După cea mai  recentă ședință cu generalii cărora le-a dat asigurări că vor avea bani gârlă și carne de tun pe bandă rulantă ordonându-le în schimb să dea randament în distrugerea Ucrainei cine oare își mai face iluzii în privința celui care jinduiește gloria lui Stalin, banii lui Escobar și libertinajul Regelui Soare?..                        

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.