VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Biden i-a dat lui Putin o nouă lecție

Biden i-a dat lui Putin o nouă lecție Nu am nicio îndoială că vom afla, cât de curând posibil, unde anume se afla Vladimir Putin când i-a venit vestea despre vizita lui Biden la Kiev. Poate tocmai își turna prima ceașcă de ceai de floare de colț când i-a telefonat Patrușev. Sau poate Peskov a avut misiunea ingrată să-l informeze vorbindu-i de după ușa de la baie cu ochii și mai bulbucați decât îi are de obicei. Când șeful e la budă, nimeni nu se încumetă să-l deranjeze. Pentru Putin WC-ul e întruchiparea intimității. Acest concept rezultă explicit din celebra sa amenințare БУДЕМ МОЧИТЬ В СОРТИРЕ (Nu-i vom cruța nici atunci când vor călări buda). Dar și din autograful foarte specific pe care îl lăsa la WC tânărul ofițer KGB după vizitarea secretă a apartamentelor în care locuiai disidenții, dacă este adevărat ceea ce a aflat Maria Maksakova de la soțul ei omorât de discipolii lui Felix Edmundovoci Dzerjinski. Orice detalii din biografia lui Putin au fost mereu la mare căutare, au avut valoare proporțională cu eforturile depuse pentru a le ascunde. Sunt cu atât mai valoroase de când moșulică cel palid se ascunde ca DUCĂ-SE-PE-PUSTII în fortărețe subterane și circulă cu trenul blindat. Se știe din mai multe surse sigure că cele mai protejate sunt alimentele care intră pe gura lui Putin dar și materialele rezultate în urma digerării acestora. Orice material biologic din organismul lui Putin e top secret. Deci cu atât mai scump este orice zdreanță de informație care se strecoară din adâncurile buncărelor. Fie că e vorba de consistența scrobului de la micul dejun sau despre culoarea pijamalei și a scufiei de noapte pe care le așază aghiotantul la marginea patului. Da oare doarme cu pistolul sub pernă? Mai devreme sau mai târziu totul va ieși la iveală. S-a gândit oare Nicolae Ceaușescu vreodată că un golan va ajunge să se urineze în buda poleită cu aur a tovarășei academician? Dar Victor Ianukovici? Și-a imaginat el oare că franzela din aur masiv ce nu încăpuse în bagajele făcute la repezeală va deveni obiect de zeflemea probând capacitățile intelectuale și estetice foarte modeste ale prezidentului luat pe sus de revoluționarii Maidanului? Nici lui Putin nu-i trece prin cap că are să vină vremea când cineva foarte supărat va arunca din dulapuri colecția de pantofi caraghioși cu călcâie supradimensionate și lenjeria de pat pe care își dovedea Putin virtuțile de comandant suprem. Între timp președintele SUA i-a dat o nouă lecție de curaj și de perspicacitate politică, discipline la care liderul de la Kremlin este un restanțier irecuperabil.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.