VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minivacanța se amână. Statul nu face punte între 9 mai și weekendul dinaintea Paștelui Blajinilor

Minivacanța de cinci zile dinaintea Paștelui Blajinilor, discutată în rândul angajaților instituțiilor publice, se amână. Ministerul Muncii anunță că după 9 mai, vineri, 10 mai, angajații instituțiilor publice vor merge la lucru.

„Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări legate de regimul de muncă în ziua de 10 mai, în contextul mai multor solicitări parvenite din partea angajatorilor și salariaților. Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Totodată, Ministerul Muncii anunță că fiecare instituție poate dispune, în funcție de solicitările angajaților, o minivacanță de cinci zile.

„În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților. În cazul autorităților și instituțiilor publice, decizia de a transfera zilele de repaus sau de lucru în alte zile aparține Guvernului, care nu învederează luarea unei asemenea decizii pentru luna mai curentă. În altă ordine de idei, salariații din sectorul bugetar își pot valorifica dreptul la concediu de odihnă anual în această zi, pentru a se putea bucura de patru zile libere, în perioada 9-12 mai”, se mai arată în comunicatul Ministerului Muncii.

Ministerul Muncii amintește că, potrivit legislației, ziua de 9 mai este zi de sărbătoare nelucrătoare, în care toți salariații, indiferent dacă activează în sectorul bugetar sau real al economiei naționale, au dreptul la o zi liberă, cu menținerea salariului mediu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.