VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Educației, mesaj către profesori: Doar împreună vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate

Astăzi, 5 octombrie, în Republica Moldova, dar și în peste 200 de țări, este marcată Ziua Mondială a Profesorului. Cu această ocazie, ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Anatolie Topală a transmis un mesaj tuturor lucrătorilor din învățământ.

„Astăzi, 5 octombrie, sărbătorim cu toții Profesorul – semănător de cunoștințe și adevăr, arhitect al sufletelor și sculptor al caracterelor copiilor noștri.

Cu acest prilej, vă mulțumesc pentru dragostea, profesionalismul și devotamentul cu care transmiteți cunoștințele Dumneavoastră, atât de importante și necesare pentru educația și formarea armonioasă a tinerei generații.

Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022, stabilit de UNESCO, este „𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢𝐢”. Acesta subliniază rolul important al cadrelor didactice în crearea peste tot în lume a unor sisteme educaționale complexe și reziliente. În același timp, presupune și asigurarea de condiții decente de muncă pentru profesori, garantarea accesului la oportunitățile de dezvoltare profesională, dar în mod special și recunoașterea rolului social al profesorului de promotor principal al progresului și schimbărilor pozitive în societate.

Dragi colegi, Vă mulțumesc că păstrați și transmiteți lumina vie a valorilor general-umane și naționale. Conștientizăm că doar cu Dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate și doar împreună vom reuși să construim un viitor prosper al Republicii Moldova.

Rezistența, deschiderea și implicarea de care ați dat dovadă ori de câte ori a fost nevoie să depășim crizele – pandemică, a refugiaților – sunt calități demne de admirația întregii societăți.

Vă îndemn să depuneți și în continuare toate eforturile necesare pentru ca performanța, calitatea, creativitatea și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ din Republica Moldova”, se menționează în mesajul ministrului Educației și Cercetării.

De asemenea, ministrul Educației a transmis sincere felicitări şi urări de bine, sănătate și prosperitate!

Menționăm că din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.

Din 1994, în data de 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătorește World Teacher’s Day (Ziua Mondială a Profesorului). Dată extrem de importantă în calendarul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, 5 octombrie readuce în atenția opiniei publice mondiale rolul covârșitor al profesorului pentru orice societate.

Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022, stabilit de UNESCO, este „Transformarea educației începe cu profesorii”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.