VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Educației anunță construcția de noi grupuri sanitare în școlile din sate

Până la sfârșitul anului, în 32 de școli din sate, acolo unde elevii folosesc toalete amplasate afară, vor fi construite noi grupuri sanitare. Lucrările vor fi finanțate din bugetul de stat și din sursele partenerilor externi.

Într-o conferință de presă, ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că statul va aloca 25 de milioane de lei pentru 25 de instituții, iar UNICEF vine cu o investiție de 4,3 milioane de lei pentru alte șapte școli.

Școlile beneficiare sunt din 14 raioane și au fost selectate în urma unui concurs. Ministrul Educației susține că problema toaletele din curțile școlilor urmează să dispară definitiv până la sfârșitul anului 2024. Potrivit ministrului Dan Perciu, anul viitor, bugetul pentru acest proiect va fi majorat substanțial. Banca Mondială și UNICEF urmează să aloce 143 de milioane de lei pentru amenajarea grupurilor sanitare în 118 școli din Moldova.

„În același timp, vom vorbi și de instruiri și de materiale informative, pentru că trebuie să recunoaștem că este nevoie și de asemenea intervenții pentru a ne asigura că acele blocuri sanitare sunt exploatate corect, că este bugetată mentenența, că copiii cunosc cum să le utilizeze. Deci, va exista și acest suport pe partea soft în așa fel încât să mai existe și așa situații când ele sunt construite și sunt ținute sub cheie”, a declarat Dan Perciun. 

Ministrul Educației a precizat că implementarea acestor proiecte este dificilă în special în localitățile care nu sunt conectate la apeducte și rețele de canalizare. Pentru aceste localități, proiectele pot fi mai costisitoare, deoarece urmează să fie create sisteme proprii, la nivelul instituțiilor, de alimentare cu apă și de scurgere a apelor uzate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.